ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Λαγκάρντ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Συνάντηση Λαγκάρντ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
Reuters

Σύντομη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος στο πλαίσιο εκδήλωσης του ιδρύματος The Appeal of Conscience Foundation, ενός διαθρησκειακού οργανισμού, ο οποίος υποστηρίζει τη θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανοχή.

Η εκδήλωση αφορούσε στη βράβευση επιχειρηματιών - ηγετών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία. Οι τιμηθέντες ήταν ο Μπράιαν Μιούνιχαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of America, ο ο Πόλ Πόλμαν Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever και ο Μασαγίοσι Σόν , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank Group.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως η ανάπτυξη μιας πιο συνεκτικής και βιώσιμης ανάπτυξης απαιτεί έξυπνη ηγεσία, θάρρος και - πάνω από όλα - συνεργασία. «Είμαι αισιόδοξη ότι με οργανώσεις που επιδιώκουν να θεραπεύσουν τους διαχωρισμούς και να ενθαρρύνουν το διάλογο όπως το The Appeal of Conscience Foundation μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο ειρηνικό», ανέφερε.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 700 εξέχοντες ηγέτες από την επιχειρηματική, θρησκευτική και δημόσια ζωή, ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ