ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο επενδυτικά σχήματα στη δεύτερη φάση για το ΔΕΣΦΑ

Δύο επενδυτικά σχήματα στη δεύτερη φάση για το ΔΕΣΦΑ

Η κοινοπραξία εταιρειών Snam, Enagás, Fluxys και N.V. Nederlandse Gasunie, αλλά και η ισπανική Regasificadora del Noroeste είναι τα δύο επενδυτικά σχήματα που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τα δύο επενδυτικά σχήματα για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν σχετική συμφωνία εμπιστευτικότητας, θα λάβουν το τεύχος και τα σχετικά έγγραφα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή βάση δεδομένων, στοιχείων και λοιπών πληροφοριών σχετικά με το ΔΕΣΦΑ.

Η Regasificadora del Noroeste S.A. έχει έδρα στην ισπανική πόλη Mugardos και είναι μέλος του ENTSO-G, με δραστηριότητα στη διανομή και επαναεριοποίηση φυσικού αερίου.

Η ολλανδική N.V. Nederlandse Gasunie έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται σημαντικές υποδομές φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Ευρώπη. Η Snam δραστηριοποιείται στην Ιταλία, με παρουσία στη διανομή, αποθήκευση, επαναεριοποίηση φυσικού αερίου. Η Fluxys με έδρα το Βέλγιο δραστηριοποιείται στις υποδομές και τη μεταφορά φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Enagás Internacional, S.L.U. είναι 100% θυγατρική της ισπανικής Enagás S.A., δραστηριότητες στην ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση υποδομών φυσικού αερίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ