ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φυλλορροεί» διοικητικά το ΤΧΣ

«Φυλλορροεί» διοικητικά το ΤΧΣ

Την παραίτησή του από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέβαλε ο Τάκης Δουμάνογλου, διευρύνοντας τον κύκλο των αποχωρήσεων στελεχών από το ΤΧΣ. Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, ο οποίος ακόμη δεν έχει αναπληρωθεί.

Ο κ. Δουμάνογλου είχε τοποθετηθεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον προηγούμενο Μάιο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ύστερα από πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ίδιος από τις αρχές του 2016 και έως και το Μάρτιο 2017 μετείχε στην Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή αξιολογούσε τη Διοίκηση του ΤΧΣ και συναποφάσιζε για το ποιά μέλη της Διοίκησης πρέπει να αντικατασταθούν.

Από αυτή τη θέση του ελεγκτή μεταπήδησε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ, από την οποία όμως παραιτήθηκε πριν ακόμη συμπληρώσει πεντάμηνο.

Εξάλλου, και στο μέτωπο της αναπλήρωσης του προέδρου του ΤΧΣ οι διαδικασίες κινούνται αργά καθώς τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση δεν κρίθηκαν κατάλληλα από την Επιτροπή Επιλογής. Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται προβληματισμένο για τις εξελίξεις, καθώς οι διαρκείς αποχωρήσεις στελεχών από το ΤΧΣ δημιουργούν εμφανή προβλήματα στη λειτουργία του και ειδικά στην ορθή παρακολούθηση και διαχείριση των συμμετοχών του Δημοσίου στις συστημικές τράπεζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ