ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί : Θέμα της Ελλάδος η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Μοσκοβισί : Θέμα της Ελλάδος η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων
Eurokinissi

Στην αποσαφήνιση πως η υλοποίηση των μέτρων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών και πως οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσουν την πλήρη υλοποίηση των παρεμβάσεων ως το Δεκέμβριο του 2018 προχώρησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή.

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, επέκρινε την Κομισιόν ότι, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, καθυστερούν αδικαιολόγητα να υλοποιήσουν τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, στην απάντησή του, μεταθέτει τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι, το αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται η κοινή υπουργική απόφαση και το σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, τα οποία αμφότερα περιλαμβάνουν δράσεις έως τον Ιούνιο του 2018, καθώς και η στρατηγική κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού, η οποία καλύπτει την περίοδο 2017-2021.

«Επί του παρόντος, κατά την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης και του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων σημειώνονται μικρές καθυστερήσεις, αλλά οι αρχές δεσμεύτηκαν ότι θα διασφαλίσουν την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018», καταλήγοντας ότι, για τη στρατηγική κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού για την περίοδο 2017-2021, οι ελληνικές αρχές «δεν ζήτησαν να τροποποιηθεί η τελική προθεσμία υλοποίησης», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Καταλήγοντας ο Επίτροπος αναφέρει πως για όλες τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, «η υλοποίησή τους εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ