SUSTAINABLE NEWS

Αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά στους Λειψούς από τη Signfy

Αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά στους Λειψούς από τη Signfy
Αυτή η αειφόρος λύση φωτισμού έρχεται να ενισχύσει την ενεργειακή απόδοση αλλά και ασφάλεια του νησιού INTIME NEWS / ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Στην εγκατάσταση 28 αυτόνομων ηλιακών φωτιστικών στο νησί των Λειψών, σε σημεία όπου δεν υπήρχε επαρκής κάλυψη του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και στην παιδική χαρά του νησιού προχώρησε η Signify.

Αυτή η αειφόρος λύση φωτισμού υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λειψών και έρχεται να ενισχύσει την ενεργειακή απόδοση αλλά και ασφάλεια του νησιού, μειώνοντας το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα και συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην βιώσιμη ανάπτυξη του.

Πιο συγκεκριμένα, τα φωτιστικά Philips SunStay που εγκατέστησε στους Λειψούς η Signify αποτελούνται από το φωτοβολταϊκό πάνελ, τον ελεγκτή φόρτισης της μπαταρίας, τη μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής και την πλακέτα LED. Η εγκατάσταση είναι εύκολη με σχεδόν μηδαμινή συντήρηση – και δεν απαιτεί καμία καλωδίωση.

Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η υψηλή απόδοση των 175 lumens/watt του φωτιστικού, η οποία εξασφαλίζει υψηλή αυτονομία που μπορεί να φθάσει έως τις 24 ώρες, δηλαδή δύο νύχτες χωρίς την ανάγκη φόρτισης από τον ήλιο.

Σημειώνεται ότι ο ηλιακός φωτισμός προσφέρει υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο φωτισμό με σχεδιασμό που ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον με ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά στην επένδυση και τη συντήρηση, ακόμη και όταν αφορά σε ένα μόνο φωτιστικό. Αυτό τον καθιστά ιδανικό για φωτισμό σημείων όπου δεν υπάρχει ή είναι περιορισμένη η ηλεκτροδότηση, ή όπου είναι πολύ ακριβό για την εγκατάσταση ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που δείχνουμε στην Ελλάδα τα οφέλη και την αξία του ηλιακού φωτισμού. Είμαστε σίγουροι ότι η λύση ηλιακού φωτισμού υψηλής ποιότητας που προσφέρει η τεχνολογία της Signify ενδείκνυται και για τις περιπτώσεις άλλων δήμων και περιφερειών που έχουν παρόμοιες ανάγκες και προφίλ με το νησί των Λειψών», δήλωσε ο κ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Country Leader Signify Greece & Israel.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος τόνισε ότι: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα νέα μας ηλιακά φωτιστικά. Καθώς έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική και λειτουργική λύση για τις περιοχές του νησιού μας που δεν είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρικό δίκτυο και άκρως αισθητικά συμβατή με το φυσικό τοπίο του νησιού μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ