EDITORIAL

CNN Greece: Είναι είδηση!

CNN Greece: Είναι είδηση!
Εικόνα από την αίθουσα σύνταξης του CNN Greece CNN Greece

Το CNN Greece γεννήθηκε! Η online έκδοση στην ελληνική γλώσσα, του σπουδαιότερου, του πιο αναγνωρίσιμου και -το κυριότερο- του πιο αξιόπιστου ειδησεογραφικού ονόματος, του CNN, αν και θα φάνταζε ουτοπία, είναι πραγματικότητα.

Στην ταραγμένη και δύσκολη εποχή που βιώνει η πατρίδα μας, στην εποχή της αμφισβήτησης των πάντων -και των Μέσων- το CNN Greece "εκπέμπει" με αισιοδοξία και ελπίδα, με βούληση και αποφασιστικότητα για να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση σε βάθος.

Ενημέρωση με την σφραγίδα του CNN, με το στυλ του CNN, με την ελληνική διεισδυτική δημοσιογραφική ματιά.

Ποιοτική ενημέρωση, αξιοπιστία, ρεπορτάζ, είναι το τρίπτυχο που καθοδηγεί τις επιλογές μας.

"In God we trust; all the others must bring data" έλεγε ο πατέρας της θεωρίας της ολικής ποιότητας E.W.Deming. Για τις ειδήσεις μας, παραφράζοντας το ρηθέν αλλά διατηρώντας το δόγμα του ποιοτικού περιεχομένου, ισχύει το "επί των τύπων των ήλων".

Βρισκόμαστε, όπου υπάρχει είδηση, με στόχο την πραγματική ενημέρωση του πολίτη. Των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεσμευόμαστε ως μέσο και ως δημοσιογράφοι από ένα κώδικα δεοντολογίας που έχουμε προσυπογράψει για το περιεχόμενο που προσφέρουμε. Τον κώδικα αυτό τον υπογράφουμε δημοσίως, σήμερα, με τους χρήστες μας, τους αναγνώστες μας.

Οι ειδήσεις στο CNN Greece βασίζονται στο ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ είναι ο "Θεός" μας.

Ρεπορτάζ με αξιοπιστία, διαφάνεια, ακρίβεια, διασταυρωμένες πληροφορίες και ισορροπημένη προσέγγιση, χωρίς εντυπωσιασμούς, με τις απόψεις όλων των πλευρών, με όλες τις πτυχές της είδησης. Με ψυχραιμία και ευαισθησία.

Ειδήσεις με άποψη αλλά χωρίς "γραμμή".

Ειδήσεις που ενδιαφέρουν την κοινωνία, που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών, που διευρύνουν τους ορίζοντες, που μεταφέρουν συγκλονιστικές εμπειρίες σε όλον τον κόσμο. Ειδήσεις για τους πολίτες του κόσμου, ενός κόσμου που δεν γνωρίζει σύνορα με το διαδίκτυο, για τους πολίτες του "παγκόσμιου χωριού".

Κανένας δεν παρεμβαίνει στην ειδησεογραφία μας, ούτε στην παρουσίαση της είδησης.

Και εάν κάνουμε λάθος- λάθη πάντα γίνονται από όσους δουλεύουν- θα το αναγνωρίσουμε και θα το διορθώσουμε, με διαφάνεια, ως ελάχιστη υποχρέωση για τους χρήστες μας.

Η αυθεντική δημοσιογραφία έχει σπίτι της το CNN Greece.

Το CNN Greece αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι μαζί σας, παντού. Είναι προσβάσιμο από desktop, tablet και mobile app και έχει παρουσία σε όλα τα social media, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τους χρήστες του για πλούσια και συνεχή ενημέρωση.

Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα του CNN Greece στοχεύουμε να αποτελέσει απολαυστική εμπειρία ενημέρωσης. Πολύπλευρη και πολυμεσική ειδησεογραφία για όλους και για όλες τις πτυχές της ζωής. Με πλούσιο περιεχόμενο σε βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα. Ειδήσεις και βίντεο ελληνικής παραγωγής. Ειδήσεις και βίντεο κατ’ αποκλειστικότητα από το CNN.

Το CNN Greece γεννήθηκε!

Όμως δεν είναι μωρό. Αφενός δεν το επιτρέπουν οι καιροί, αφετέρου κουβαλά το ιστορικό φορτίο του μεγαλύτερου και διεισδυτικότερου ειδησεογραφικού brand.

Για λίγες ώρες, ίσως ημέρες, να μας δοθεί η «χάρη» της «εφηβείας» από τους χρήστες μας αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε «ενήλικες» από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι που ξεκινάμε αυτό το μακρύ ταξίδι -«θα καλύψουμε και το τέλος του κόσμου», έλεγε ένα παλιό σλόγκαν του CNN- και ελπίζουμε ότι θα είναι τόσο συναρπαστικό για τους Έλληνες χρήστες, όσο και για εμάς.

Υ.Γ:

Είμαστε online χάρις στην σκληρή δουλειά προσωπικοτήτων, πολλών αφανών αλλά ικανότατων στελεχών -δεν θα κάνω ονομαστικές αναφορές-που εργάστηκαν για να φθάσουμε ως εδώ και να απολαμβάνουν οι Έλληνες απανταχού της Γης την εμπειρία των ειδήσεων του CNN.

Από εκείνους που οραματίστηκαν την ελληνική έκδοση, διαπραγματεύτηκαν και υλοποίησαν επιχειρηματικά το όνειρο, εκείνους που το σχεδίασαν και το ανέπτυξαν, που έγραψαν κώδικα μερόνυχτα, που έστησαν δίκτυα, υπολογιστές και προγράμματα, που στήριξαν διοικητικά και λογιστικά, νομικά την εξέλιξη του, που το προώθησαν στην αγορά, έως και τους δημοσιογράφους που παίρνουν από σήμερα το πηδάλιο.

Και οφείλω από καρδιάς να πω ευχαριστώ σε όσους μας εμπιστεύθηκαν και ειδικά σε όλους όσοι δέχθηκαν και ανέχθηκαν, χωρίς να κοιτάζουν ρολόι, τις αγωνίες μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ