ΑΠΟΨΕΙΣ

Αριστερή (;) Επικοινωνιακή Ναυτία (ΑΡΕΝΑ)

Αριστερή (;) Επικοινωνιακή Ναυτία (ΑΡΕΝΑ)
Getty Images/Ideal Images

Πάνω από τον ίσκιο σου

Ποτέ δεν θα σταθείς

Γιώργος Παπούλιας, Μονομαχία με τη σιωπή.

Την εποχή της γαλλικής μοναρχίας ο Βασιλεύς εξέδιδε Lettres de Cachet (σφραγισμένες επιστολές) που ήταν στην ουσία εντάλματα συλλήψεως με κενό το όνομα των ατόμων που επρόκειτο να συλληφθούν. Όποιος είχε τα μέσα κι έπαιρνε τέτοιο χαρτί στα χέρια του μπορούσε να συμπληρώσει οποιοδήποτε όνομα ήθελε και να πετύχει τη σύλληψη και φυλάκιση του «προγραμμένου».

Κάπως έτσι λειτουργούν ορισμένα «ακραιφνή» ΜΜΕ επί εποχής Κυβερνώσας Αριστεράς.

Εκτελούν «συμβόλαια πολιτικού θανάτου» και προγραφών κατ΄εντολήν των «ισοβασιλέων», ομοθρόνων, ή της Αυλής τους.

Δεν πρόκειται για στρατευμένη δημοσιογραφία αλλά για άρρωστη δημιο-γραφία (επ΄ανταλλάγματι).

Στην πράξη οι ανθρωπολογικοί αυτοί τύποι δείχνουν με το δάχτυλο (όπως οι Χίτες) όποιον διαφωνεί με τα πολιτικά και ιδεολογικά προαπαιτούμενα και τον στοχοποιούν στα φιλαράκια τα καλά για να τον «νουθετήσουν».

Ζωσμένοι με εκρηκτικά – ιδεολογήματα οι «σχολιαστές» ανώνυμης ή επώνυμης «καταγγελίας» που εκπαιδεύτηκαν για να λειτουργούν ως Μουτζαχεντίν του φανατισμού, φαίνεται να ξεχνούν πόσο μάτωσε η Αριστερά από τους «κουκουλοφόρους - δικαστές».

Υ.Γ.1. Νοείται αριστερή επικοινωνιακή αράχνη ή τρομο-ταραντούλα που πνίγει όποιον διαφωνεί;

Υ.Γ.2. Οι δημοσιογράφοι δεν κόπτονται για τα νέα «λαμόγια» αλλά μόνο για τους στοχοποιημένους; [Ιδού το ηθικό τους πλεονέκτημα(sic)].

Υ.Γ.3.Ο Μακαρθισμός έχει δείξει το δρόμο πριν 60 χρόνια. Πως λέγεται σήμερα το νέο «στυλ αριστερών(;) καρφιών»; ΣινΕφίλ στην εποχή των ιχθύων;

Υ.Γ.4. Όσοι επώνυμα, ανώνυμα και με ψευδώνυμα κι αν μου επιτίθενται (από media μέχρι «κρυφοσυντρόφους») ας γνωρίζουν ότι όλα αυτά γίνονται μπούμερανγκ και τους επιστρέφονται. Θυμίζω ότι έχω γράψει πολύ «σκληρότερα» κείμενα επί Καραμανλή, Παπανδρέου, Σημίτη αλλά κανείς δεν με «στοχοποίησε» όπως οι «κουκούλες» της ΑΡΕΝΑ.

Υ.Γ.5. Οι ...... ψαράδες στα θολά νερά της κερδώας αντιεξουσίας έπιασαν από το ...σβέρκο τα φιλικά τους άγρια τσακάλια και καταβροχθίζουν μαζί την αλήθεια δημιουργώντας παράδειγμα Δημιο – γραφίας προς αποφυγήν.

* Καθηγητής Γιάννης Πανούσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ