ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τέσσερις τίγρεις Βεγγάλης που διασώθηκαν από την Αργεντινή βρήκαν νέο σπίτι στη Νότια Αφρική

Τέσσερις τίγρεις Βεγγάλης που διασώθηκαν από την Αργεντινή βρήκαν νέο σπίτι στη Νότια Αφρική
Δύο από τις τίγρεις στο νέο τους περιβάλλον AP Photo/Themba Hadebe

Τέσσερις τίγρεις Βεγγάλης διασώθηκαν από πολυετή αιχμαλωσία από την Αργεντινήμεταφέρθηκαν στη Νότια Αφρική και το νέο τους σπίτι. 

Μετά από ένα ταξίδι πάνω από 70 ώρες, οι τίγρεις έφτασαν υπαίθριες εγκαταστάσεις στο καταφύγιο Lionsrock Big Cat Sanctuary στην επαρχία Free State της Νότιας Αφρικής.

Με περιέργεια για το καινούριο της σπίτι, οι τίγρεις εξερεύνησαν τα όρια της περίφραξης που τις φιλοξενεί, περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων, και έφαγαν κομμάτια κρέατος ως καλωσόρισμα.

Η άφιξη των τίγρεων στη Νότια Αφρική στις 12 Μαρτίου ήταν στο πλαίσιο ενός πολυετούς σχεδιασμού της διεθνούς οργάνωσης για την προστασία των ζώων Four Paws, όπως δήλωσε στο Associated Press ο Αμίρ Καλίλ, αρχηγός της αποστολής και κτηνίατρος.

«Ήμουν πιο ενθουσιασμένος από τις τίγρεις», είπε και σημείωσε πως τα άγρια ζώα μόλις βγήκαν από τα κλουβιά τους ήθελαν να ανακαλύψουν το μέρος, να μυρίσουν το γρασίδι.

Ο ειδικός παρατηρεί πως η δραστηριότητα των τίγρεων έδειξε ότι σκοπεύουν «να αμυνθούν, να εξασφαλίσουν μια νέα θέση εδώ. Χρειάζονται λίγο χρόνο για να ηρεμήσουν. Έχουν πολύ δρόμο για να μάθουν για την περιοχή».

Οι τίγρεις προς το παρόν φυλάσσονται ως ζευγάρια σε δύο ξεχωριστά περιβλήματα.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, οι τίγρεις θα παρακολουθούνται και θα λαμβάνουν κάθε απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, είπε.

«Θα ερχόμαστε εδώ συχνά, θα τις ταΐζουμε, για να συνηθίσουν όλο το προσωπικό και τους φροντιστές μας, ώστε να μάθουν και τη ρουτίνα μας», είπε.

Το επόμενο βήμα θα είναι η απελευθέρωση των τίγρεων σε μεγαλύτερα περιβόλια που είναι αρκετά στρέμματα, όπου ζουν σήμερα περισσότερα από 100 λιοντάρια, λεοπαρδάλεις τίγρεις και ένα τσιτάχ.

Τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί έχουν διασωθεί από τσίρκα, ζωολογικούς κήπους, ιδιωτική αιχμαλωσία από όλο τον κόσμο: Αυστρία, Βουλγαρία, Κονγκό, Γαλλία, Γάζα, Γερμανία, Ιράκ, Ιορδανία, Ρουμανία, Σερβία, Νότια Αφρική, Ελβετία, Συρία και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ