ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις ερωτήσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. «Ο κάθε υπουργός αξιολογείται σε δύο επίπεδα από εμένα» ανέφερε: «Στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής του και τη συμπεριφορά του, και εκεί η κρίση μπορεί να είναι στιγμιαία και ακαριαία αν μια συμπεριφορά είναι τέτοια που να δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού, δεν θα διστάσω να το κάνω.

Απέκλεισε αλλαγές στον εκλογικό νόμο λέγοντας πως η χώρα ταλαιπωρήθηκε από την απλή αναλογική, ενώ για τις Ευρωεκλογές, ανέφερε πως θα γίνουν με σταυρό.

Χαρακτήρισε ψέμα τους ισχυρισμούς ότι άργησε να παρέμβει ο στρατός στη Θεσσαλία. Ανακοινώσε ότι μεταφέρονται στην Πολιτική Προστασία, ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά εκτίμησε πως «η Χάγη είναι πολύ μακριά ακόμα». Ταυτόχρονα, σημείωσε πως τα θέματα κυριαρχίας που κατά καιρούς θέτει η Τουρκία δεν τα συζητά η Αθήνα με την Άγκυρα.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου