LIVEBLOG - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας - 141 ψήφοι υπέρ και 159 κατά

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας - 141 ψήφοι υπέρ και 159 κατά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 141 ψήφους υπέρ και 159 κατά.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν στις 22:30 απόψε, Πέμπτη 28/3 οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών.

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε η παραίτηση δύο κορυφαίων υπουργών, του Υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου. Η παραίτηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετίζεται με τη συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση που «έστειλε το λάθος μήνυμα».

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν μετά την ανακοίνωση των δύο παραιτήσεων.

Σε υψηλούς τόνους απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αιχμή τα περί μονταζιέρας στην υπόθεση των Τεμπών.

«Έκαναν κομματικό λάβαρο την πάνδημη οδύνη για να χτυπήσουν την κυβέρνηση κι εμένα», «ήμουν πάντοτε παρών και παντού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να διαλυθούν οι μύθοι, νηφάλια, απέναντι σε μια κοινωνία καχύποπτη και θυμωμένη.

Κοιτώντας δε προς τα θεωρεία και τους συγγενείς θυμάτων που παρακολουθούσαν τη διαδικασία, τους είπε: «Σας κοιτώ στα μάτια, ουδέποτε δόθηκε εντολή συγκάλυψης».

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή