ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στην ΕΣΗΕΜ-Θ

O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στην ΕΣΗΕΜ-Θ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη Θεσσαλονίκη, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

«Η επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συνέβη μετά την επίθεση το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου, βάλλει ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν το πρωί στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα επτά ατόμων μπήκε στο κτήριο της οδού Στρ. Καλλάρη και προκάλεσε ζημιές σε γραφεία του δευτέρου ορόφου.

Την ώρα της εισβολής στο σημείο βρίσκονταν πέντε εργαζόμενοι, που δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καθώς οι κουκουλοφόροι τους προειδοποίησαν να μείνουν ακίνητοι.

Οι άγνωστοι έσπασαν, μεταξύ άλλων, τηλεοράσεις και υπολογιστές, ενώ πέταξαν και φυλλάδια.

Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ