ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ εν όψει της αυριανής ενημέρωσης για το Σκοπιανό

Κόντρα Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ εν όψει της αυριανής ενημέρωσης για το Σκοπιανό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά για το Σκοπιανό, λίγες ώρες πριν την αυριανή συνάντησή τους για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό.

Σύμφωνα με τα όσα διακινούσαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, κατηγορώντας τον παράλληλα για «μυστική διπλωματία» τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση δεν έχει καν ενιαία γραμμή στο ζήτημα.

Άμεση και αιχμηρή ήταν η διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου. Κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων», προσθέτοντας πως «η κα. Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία» για να κάνει κάτι τέτοιο. «Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέμματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό», απάντησαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά.

Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι, σε σχέση με το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη τελική μας στάση. Θα αξιολογήσουμε το σύνολο της πρότασης, αν και όταν τη φέρει η κυβέρνηση και διατυπωθεί επίσημα».

Όπως, πάντως, ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες της, η κα. Γεννηματά αυτονόητα θα παραβρεθεί στη συνάντηση στο Μαξίμου – που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο (27/1) στις 12.30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ