ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Μπακογιάννη στον Τσίπρα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Επίκαιρη ερώτηση Μπακογιάννη στον Τσίπρα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η βουλευτής της ΝΔ τον καλεί να απαντήσει εάν έχει επίγνωση οτι το αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης ειναι ο απόλυτη απαξίωση και αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών, αφού περνούν πλέον στον έλεγχο ξένων επενδυτών.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επιρρίπτει η Ντόρα Μπακογιάννη με επίκαιρη ερώτηση της προς τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η αποδοχή της χωρίς όριο τιμής οδήγησε στην πλήρη απαξίωση των ελληνικών τραπεζών.

Η βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι η συμμετοχή μόνον ξένων επενδυτών οδηγεί στον αφελληνισμό των τραπεζών και διερωτάται εάν συνδέεται το «ξεπούλημα» αυτό με την απουσία προέδρου στην αρμόδια επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σε ότι αφορά στη συμμετοχή του κράτους τονίζει πως ήταν πολύ χαμηλή με συνέπεια τη μείωση της αξίας των μετοχών του δημοσίου και αναφέρει πως ακόμη κι αν αυξηθούν οι τιμές στο μέλλον, το κράτος δεν θα κερδίσει τίποτα από όσα έχασε, ενώ οι ξένοι (στην πλειοψηφία τους κερδοσκοπικά funds) ελέγχουν πια τις τράπεζες με μόλις 5 δις ευρώ.

«Η κυβέρνηση παρέλαβε τράπεζες με αυξημένο κρατικό έλεγχο και τις παρέδωσε με εξευτελιστικό τίμημα στους ξένους επενδυτές, κόντρα στην ιδεολογία της», υποστηρίζει και ζητά απαντήσεις για το εάν είναι γνωστοί οι νέοι μέτοχοι που αγόρασαν τις τράπεζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ