ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αθηναίων: Οι λόγοι που οδήγησαν σε συνεργασία Ηλιόπουλο και Τσιρώνη

Δήμος Αθηναίων: Οι λόγοι που οδήγησαν σε συνεργασία Ηλιόπουλο και Τσιρώνη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη συνεργασία τους στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος με την δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ- Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών», Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Όπως εξήγησαν το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο παρατάξεων με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να συνεργαστούν. «Μέσα σε αυτό το κλίμα και μπροστά σε μία κοινή αντίληψη που έχουμε για συνεργασίες, θα συνεργαστούμε σε αυτές τις εκλογές, σε αυτή τη μάχη, όχι απλά ως ένα εκλογικό ορόσημο αλλά και την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε όντως να φτιάξουμε μία διαφορετική Αθήνα. Προφανώς οι δύο παρατάξεις συνεχίζουν τη λειτουργία τους, δεν είναι ότι κάποια από τις δύο παρατάξεις σταματάει να λειτουργεί ή μιλάμε για συγχώνευση» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι κρίσιμο ότι δεν μιλάμε με μία λογική απλής καταγραφής. Μιλάμε για μία προγραμματική σύγκλιση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τα ζητήματα του πρασίνου, των ελεύθερων χώρων, της ανακύκλωσης, της κλιματικής αλλαγής», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιρώνης υπογράμμισε: «Με την Ανοιχτή Πόλη έχουμε μεγάλη ταύτιση προγράμματος. Αυτό που πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά στη συνεργασία είναι να καταφέρουμε τελικά να έχουμε το Νάσο δήμαρχο».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιρώνη εκείνο που τον έπεισε είναι η δέσμευση του Νάσου Ηλιόπουλου ότι, «εφόσον θα είναι δήμαρχος, η πόλη μας θα μπει στο δίκτυο πράσινων πόλεων της Ευρώπης».

Τέλος ο Γιάννης Τσιρώνης ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από την δημοτική κίνηση ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ που θα συμπεριληφθούν και θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», οι οποίοι είναι οι: Χρήστος Ντζίφας, Ηλέκτρα Στροβολίδου και Εριφύλη Δώδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ