ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Χωρίς προβλήματα ολοκληρώνεται η διαδικασία

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Χωρίς προβλήματα ολοκληρώνεται η διαδικασία

Με μια μικρή παράταση, όπου υπάρχουν ουρές, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή ήταν υψηλή, αλλά μικρότερη συγκριτικά με τον πρώτο γύρο - είχαν ψηφίσει 404.000-, με τους δύο υποψήφιους να εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 300.000.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η συμμετοχή θα κυμανθεί μεταξύ 70%-80% των εκλογέων του πρώτου γύρου. Στο εκλογικό κέντρο, στο ΕΒΕΑ, η συμμετοχή έφθασε στο 80% (1600 σήμερα έναντι 2000 στον πρώτο γύρο) , όπως μεταδίδει ο Λευτέρης Σουχάιμπ. Και στα δύο κέντρα δεν υπάρχουν ουρές.

evea

Ενδεικτικό είναι ότι στο εκλογικό κέντρο του Πνευματικού κέντρου Αθηναίων η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 70%, όπως μεταδίδει η ρεπόρτερ του CNN GREECE, Νικολέττα Παπάζογλου.

pnevmatiko1

Στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς ψήφισαν 3000 ψηφοφόροι ενώ στον πρώτο γύρο η συμμετοχή έφτασε τους 3800.

Το γεγονός ότι υπήρχαν εκλογικοί κατάλογοι από τον πρωτο γύρο και δεν έπρεπε να καταβληθεί αντίτιμο συνέβαλε ώστε να μη δημιουργηθούν ουρές και να κυλήσουν όλα ομαλά, στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών κέντρων. Όπου υπήρχαν ουρές,υπάρχει οδηγία από την ΚΕΦΕ για ημίωρη παράταση στη διαδικασία. Αξίζει, να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέβαλε επίσημα αίτημα για ωριαία παράταση.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας περιμένουν πλέον με αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών που θα είναι σημαντικό για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι. Μιλώντας νωρίτερα στο CNN Greece, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκαναν νωρίτερα λόγο για σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, χωρίς όμως να δίνουν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Τραγάκης: Ανυπόστατα όσα λέγονται για αποτέλεσμα

Τις διαρροές που σχετίζονται με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, διέψευσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης.
«Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε σχολιάζοντας τη συμμετοχή στη διαδικασία. «Παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική».
Κλείνοντας, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια ώρα, το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κρατούσε χαμηλούς τόνους και απέφευγε διαρροές.

Το ενδιαφέρον των δύο υποψηφίων επικεντρώνεται στο λεκανοπέδιο, την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρειο Ελλάδα, καθώς θεωρούνται οι περιοχές που εν πολλοίς θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Κατά τον πρώτο γύρο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε υπερτερήσει ξεκάθαρα στην Α' Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίθετα, συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Άλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτός που φαίνεται να ευνοείται από τη μειωμένη συμμετοχή, δεδομένου ότι δείχνει να έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κομματικό μηχανισμό και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις 22.00 το αποτέλεσμα

Δεδομένου ότι λόγω μεγάλης συμμετοχής δόθηκε παράταση μισής ώρας σε κάποια από τα εκλογικά κέντρα, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 22.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ