ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 3,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 3,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημοσιεύεται και δεύτερη δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα 3,3 μονάδες της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Alco, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 21,3 % και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 18%.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Προβάδισμα 3,7 % μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,6% στην πρόθεση ψήφου με το ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 19,9%.

Ακολουθούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 4,6%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) λαμβάνει 4,1%.
Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ένωση Κεντρώων με 2,7% , Λαϊκή Ενότητα (2,3%), Ποτάμι (2,2%) και ΑΝΕΛ (2,1%). Το 14,4% δηλώνει πως δε θα ψηφίσει, ενώ αναποφάσιστό εμφανίζεται το 7,1% των ερωτώμενων.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ