ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις

Κόντρα στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις

Δένδιας: μην ειρωνεύεστε την κοινωνία, καλώντας την στις διαδηλώσεις - ΣΥΡΙΖΑ: δεν ειναι ανωμαλία οι κινητοποιήσεις. 

Στον απόηχο των σημερινών διαδηλώσεων το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση «κονταροχτυπήθηκαν» στη Βουλή, με τη ΝΔ να χαρακτηρίζει «βαθύτατη προσβολή απέναντι στην κοινωνία» το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα καλούσε τους πολίτες να μετάσχουν στις διαδηλώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι οι «κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία».

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα. «Οι ιδέες της κυβέρνησης συνιστούν απειλή για το εναπομείναν επίπεδο ζωής των Ελλήνων και εάν εφαρμοστούν, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα έχουν δυσκολίες επιβίωσης», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να ειρωνεύεται την κοινωνία. Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που υποστήριξε ότι «ελπίδα διαψεύστηκε γιατί αυτός που
την καλλιέργησε, έλεγε συνειδητά ψέματα».

Ιδιαίτερα οξείς στην κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση ήταν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων με τον Χάρη Θεοχάρη από το Ποτάμι να αναφέρει ότι «σε αυτή τη χώρα καταρρέουν πολλά πράγματα και κυρίως καταρρέουν οι αυταπάτες, τα ψέματα και ο λαϊκισμός». Να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία, ζήτησε ο Σταύρος Τάσσος από το ΚΚΕ, ενώ ο Γιώργος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων ζήτησε να υπάρξει πραγματικός διάλογος για το ασφαλιστικό, τόσο στη
Βουλή όσο και στην κοινωνία.

Στους υπαινιγμούς Δένδια περί «σχιζοειδούς» κατάστασης με αφορμή το προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις, απάντησε η Φωτεινή Βάκη που χαρακτήρισε ομαλότητα να κατεβαίνει ο κόσμος στον δρόμο. «Καλλιεργείται ένα τεχνικό κλίμα αναστάτωσης», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός των πολιτών, αλλά σύμμαχος.

«Οι κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία, αλλά όπλα στη φαρέτρα της σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξάγει η κυβέρνηση», ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ