ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Στην Καρδίτσα μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κακοκαιρία «Ιανός»: Στην Καρδίτσα μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο, με εντολή του κ. Μητσοτάκη μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Επίσης, θα ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κατ' εντολή του κ. Μητσοτάκη σε αποζημιώσεις - εξπρές προς τους πλημμυροπαθείς, στο πρότυπο του μοντέλου που είχε εφαρμοστεί στον απόηχο των σφοδρών πλημμυρών στην Εύβοια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ