ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Με την παροχή ψήφου εμπιστοσυνης στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζητηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνησης και ανοίγει ενα νέο δύσκολο κεφάλαιο, αυτο της υλοποίησης της συμφωνίας με τους δανειστές.

Η έως τώρα συζήτηση στη Βουλή μπορεί να κινήθηκε στους συνήθεις και αναμενόμενους τόνους, με την κυβέρνηση να υπερασπίζεται το ακολουθούμενο μοντέλο πολιτικής και την αντιπολίτευση να το αμφισβητεί, το κοντέρ ωστόσο, αναμένεται να "σπάσει" αργά το βράδυ με τη μετωπική συγκρουση Τσίπρα -Μειμαράκη, διαμορφώνοντας σκηνικό πόλωσης.

Η λεπτή γραμμή πανω στην οποία πρέπει να ισορροπήσει η κυβέρνηση με στόχο να περιορίσει τις αντιδρασεις για τα επώδυνα μέτρα και οι γαλάζιες έριδες στην κούρσα διαδοχής, ειναι βέβαιο -σχολίαζαν στη βουλή- οτι θα ανεβάσει απόψε το πολιτικό θερμόμετρο και θα πολώσει περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Κι αυτο γιατι ο Βαγγέλης Μειμαράκης, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο και να πείσει ότι ειναι ο ηγέτης που μπορεί να κοντραριστεί στα ίσα με τον Αλεξη Τσίπρα, θα παίξει φουλ επίθεση απέναντι στην κυβερνηση και προσωπικά στον Αλεξη Τσίπρα ενώ ο τελευταίος θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το θολό τοπίο στη ΝΔ.

"Ας βρουν αρχηγό, ας αποφασίσουν που θέλουν να πάνε το κόμμα τους και μετά να κάνουν κριτική", ειναι η ατάκα που ακουγόταν στους διαδρόμους απο βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βουλευτες της ΝΔ μιλούσαν για φοροκαταιγίδα και ύφεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη,στην ομιλία, του φόρεσε κουστούμι αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε μια προς μια τις εξαγγελίες Τσίπρα, λέγωντας χαρακτηριστικά πως "κάποιος έπρεπε να το κάνει".

Τα δεδομένα αυτά και τα τρία "οχι" που εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσκληση συναίνεσης που απήυθυνε στις προοδευτικές δυνάμεις, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, που απάντησαν "βγάλτα πέρα μόνος σου", θέτουν εκ των πραγμάτων και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η αποψινή συζήτηση στη βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ