ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Επίσκεψη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
ΙΝΤΙΜΕ

Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» θα επισκεφτεί το πρωί της Δευτέρας στις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση και στη συνέχεια με εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ξανθός στο CNN Greece: Οι αντοχές των υποδομών του ΕΣΥ έχουν εξαντληθεί

Σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο Ανδρέας Ξανθός εκτίμησε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν μειώνονται κατά το αναμενόμενο, λόγω της πολύ μεγάλης εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι:

«Οι αντοχές του ΕΣΥ από άποψη υποδομών, έχουν ήδη εξαντληθεί, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Αυτό που κρατάει ακόμα το σύστημα υγείας όρθιο είναι το φιλότιμο και η υπεράνθρωπη και συγκινητική προσπάθεια του προσωπικού.»

Σε ό,τι αφορά την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ο κ. Ξανθός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση:

«Το ζητούσαμε, μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση έκανε την κίνηση αυτή πολύ καθυστερημένα και πολύ περιορισμένα. Αφήνοντας έξω μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιοχής όπως το «Διαβαλκανικό».

Παρουσίασε επίσης τις 9 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι:

«Τι πιο λογικό και επιβεβλημένο λοιπόν από το να ειπωθεί με σαφήνεια ότι, στο βαθμό που δεν αποδέχεται ο Κ. Μητσοτάκης τη γραμμή της συστράτευσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην πιο δύσκολη στιγμή, αναλαμβάνει ο ίδιος πλήρως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της ;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ