ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική καταδίκη των απόψεων Βελόπουλου για το εμβόλιο

Πολιτική καταδίκη των απόψεων Βελόπουλου για το εμβόλιο
© Intime p.a.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της Βουλής στο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν και δήλωσε ότι ο ίδιος προτιμά να τον λένε ψεκασμένο παρά να είναι μπολιασμένος.

Άφησε υπαινιγμούς ακόμη και για χρηματισμό μελών της επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να φοβίζουν τους πολίτες και συμπλήρωσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει από κανέναν να γίνει πειραματόζωο.

Για αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας, κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καλώντας την κυβέρνηση να αντιδράσει.

Τα λεγόμενα Βελόπουλου αποδοκιμάστηκαν κι από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επεσήμανε πως

«Σε μια δύσκολη συγκυρία πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να μην κοιτάμε πως θα παρασύρουμε τον κόσμο σε λάθος κατευθύνσεις όσον αφορά την προστασία της υγείας του».

Σε ανάλογο ύφος και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για την προβολή αντιεπιστημονικών απόψεων που προκαλούν ανησυχία και φόβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ