ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απόβαση» Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα για την 40η επέτειο ένταξης στην ΕΕ

«Απόβαση» Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα για την 40η επέτειο ένταξης στην ΕΕ
Στην Αθήνα έρχονται οι Νταβίντ Σασόλι και Σαρλ Μισέλ. Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP

Την Αθήνα επισκέπτεται την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Μαΐου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον ίδιο λόγο στην Αθήνα θα βρεθεί και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Οι κ.κ. Σασόλι και Μισέλ θα παραστούν στην εκδήλωση που θα γίνει για το σκοπό αυτό και στην έναρξη του εθνικού διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 19:00.

Την εκδήλωση διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος Σασόλι θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Επίσης θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής.

Η Ελλάδα 40 χρόνια στην ΕΕ

Στην εκδήλωση για την 40η επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ παρούσα θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ομιλίες θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, ενώ live streaming θα γίνει και από τις σελίδες στο Facebook του Υπουργείου Εξωτερικών, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ