ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται σήμερα στο ζήτημα που έχει προκύψει με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο της Φενερμπαχτσέ στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1 Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2 Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3 Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4 Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Τι είπε ο Ηλιόπουλος

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε για το θέμα: «Αυτό που μάθαμε χθες από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, είναι ότι στα τέλη Οκτωβρίου –ενώ η χώρα ετοιμαζόταν να μπει σε ένα από τα πιο παρατεταμένα και αποτυχημένα lockdown στην Ευρώπη- φαίνεται ότι δόθηκε εντολή από τον κ. Χαρδαλιά να μπουν στη χώρα 4 μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ, παρά το ότι είχαν ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό. Και η συνεννόηση των αξιωματούχων να γίνεται μέσα από “πακιστανικά” τηλέφωνα, μια διαδικασία που θυμίζει πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε με νόημα.

«Ο κ. Χαρδαλιάς, στη χθεσινή του απάντηση, δεν διέψευσε το περιστατικό, υποστηρίζει μόνο ότι ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή. Επομένως, πρέπει να απαντήσει αν όντως συνέβη ή δεν συνέβη αυτό που περιγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και να απαντήσει επίσης πώς επιτρέπεται να επικοινωνούν κρατικοί αξιωματούχοι με “πακιστανικά” τηλέφωνα», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. «Είτε ο κ. Χαρδαλιάς έχει εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση, είτε δεν γνωρίζει τι γίνεται “κάτω απ’ τη μύτη του”, σε κάθε περίπτωση πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του», επισήμανε.

«Και αυτό που η κυβέρνηση συνολικά και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν, είναι ποιος κάνει τελικά υγειονομικό σαμποτάζ σε αυτή τη χώρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ