ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Έφτιαξε playlist στο Spotify με τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Αλέξης Τσίπρας: Έφτιαξε playlist στο Spotify με τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Φωτογραφία αρχείου Δελτίο τύπου / POOL

Μία playlist στο Spotify με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θέλησε να δημιουργήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμελήθηκε μία λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια από το τεράστιο έργο του μουσικοσυνθέτη στο Spotify.

«Βούτηξα μέσα στον ωκεανό της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη και διάλεξα τα πιο αγαπημένα μου από τα μεγάλα έργα του. Τα μοιράζομαι μαζί σας, στη μνήμη του», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη λίστα με τα αγαπημένα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνει μεγάλο κομμάτι των επιλογών του στα πολιτικά τραγούδια του Μίκη, με διαχρονικές εκτελέσεις αλλά και διασκευές νεότερων καλλιτεχνών.

Μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, δηλαδή τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η ταφή του θα γίνει οριστικά στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, παρουσία σύσσωμης της οικογένειάς του.

Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών ως τις 7 το απόγευμα). Το ίδιο και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα εκτίθεται από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ