ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η τριμερής της Νέας Υόρκης

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η τριμερής της Νέας Υόρκης
AP Photo/Yves Logghe

Τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από την Αθήνα, όπου βρίσκεται για τις εργασίες της συνόδου της EUMED 9, o κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως θα έχει στη Νέα Υόρκη πρόγευμα εργασίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία.

Νωρίτερα, κυπριακές διπλωματικές πηγές είχαν αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι θα πρέπει να αναμένεται πως ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίδεται με την ταυτόχρονη παρουσία Αναστασιάδη - Τατάρ στη Νέα Υόρκη, και θα επιδιώξει να έχει μια κοινή συνάντηση μαζί τους για μια συζήτηση επί της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται, μεταδίδει σχετικά στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9 θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά πέραν των χωρών της ομάδας Μed7 (Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα), της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Αμέσως μετά ο κ. Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος πρόεδρος βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, στον χώρο ξενοδοχείου στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό και είχε συνάντηση τόσο με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, όσο και με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ