ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oργή Γιάνη Βαρουφάκη κατά Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Κάτω τα χέρια από το #meta

Oργή Γιάνη Βαρουφάκη κατά Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Κάτω τα χέρια από το #meta
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυρά κατά του ιδρυτή και προέδρου της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και τη μετονομασία της σε «Meta».

Σε ανάρτησή του μέσω Twitter ο κ. Βαρουφάκης καταγγέλλει ότι υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία meta και συγκεκριμένα metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού.

Ειδικότερα έγραψε:

«Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta, του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Σε άλλη του ανάρτηση έγραψε εξάλλου:

«Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε... DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://metacpc.org). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας "Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα».

Το συγκεκριμένο tweet μάλιστα το ανέβασε και στα αγγλικά προσθέτοντας πως «τουλάχιστον η ριζοσπαστική ατζέντα μας για την απαλλοτρίωση των τεχνολογικών αρχόντων είναι ασφαλής!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ