Ζέττα Μακρή: Θα γίνει πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης για τους αρνητές γονείς
Πλημμέλημα θα θεωρείται πλέον η απόφαση αρνητών-γονέων της πανδημίας να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κυρία Μακρή είπε αναλυτικά:
«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών - γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα».
Στη συνέχεια έστρεψε τα «πυρά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται αδίκημα, «χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση».
Πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών - κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες ενώ επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.
Εξήγησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τι πρέπει να πράξουν και στη συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.
ΗΠΑ: Τρεις πρώην επικεφαλής της Fed καταγγέλλουν την προκαταρκτική έρευνα κατά Πάουελ
18:40
Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Τραμπ - Σέινμπαουμ: «Είχαμε μία καλή συζήτηση»
18:31
Καρχαρίας επιτέθηκε σε γυναίκα που έκανε κατάδυση - «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει» (vid)
18:23
Καρυστιανού για νέο κόμμα: «Κάνω αγώνα κατά της διαφθοράς» - Τι είπε για τον Φαραντούρη
18:14