ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Eξαιρετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Σκυλακάκης: Eξαιρετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης INTIME

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και έκανε λόγο για μια νέα εποχή που ξεκινά.

«Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές και δεν θυμάμαι άλλη φορά η Κομισιόν να προβλέπει μεγαλύτερα νούμερα ανάπτυξης απ´ ότι η κυβέρνηση», είπε και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση πρόσθεσε: «ξεκινά μια νέα εποχή, ας είστε υπομονετικοί και θα το διαπιστώσετε».

Στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προς επίρρωση των ισχυρισμών του ότι το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης και το 2022 έτος ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην πορεία των επενδύσεων, λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «παρουσίασαν αύξηση πάνω από 10% και μάλιστα, σε μια διετία που είχαμε πανδημία».

Στο ίδιο μήκος κύματος, συμπλήρωσε πως υπάρχει μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων, ενώ -όπως είπε- θα δοθούν επιδοτήσεις 1,5 δις ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα του πληθωρισμού είναι μια σοβαρή αβεβαιότητα.

«Όσο οι προσδοκίες για γρήγορη μείωση του πληθωρισμού δεν επιβεβαιώνονται, υπάρχει κίνδυνος οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως να αλλάξουν στάση, μετατρέποντας προς το αυστηρότερο τη νομισματική τους πολιτική, κάτι που σημαίνει αύξηση των επιτοκίων».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για προϋπολογισμό αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ανισοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ