ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, διεγράφη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, διεγράφη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
EUROKINISSI

Μετά την "παραίτηση" του Ανδρέα Παπαμιμίκου σειρά να δει την πόρτα της έξοδου από τη ΝΔ είχε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης. Με εισήγηση λοιπόν του προέδρου της ΝΔ παραπέμφθηκε στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  Βασίλης Γεωργιάδης. 

Οπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής επιτροπής δεοντολογίας, Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ καθώς και από καθε άλλου είδους κομματική ιδιότητα.

Στο άλλο μέτωπο της σύγκρουσης, τα μηνύματα από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν φτάσει από νωρίς στο γραφείο του κ. Παπαμιμίκου, ο οποίος τελικά προτίμησε να μην περιμένει την "καρατόμηση" του αλλά να προχωρήσει σε "ηρωική έξοδο".

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. Όπως είπε, κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος. Ο κ Παπαμιμίκος μάλιστα άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, επισημαίνοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Το «φιάσκο» των εκλογών της ΟΝΝΕΔ δρομολόγησε τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 22-24 Απριλίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τη διοργάνωση του Συνεδρίου θα αναλάβει ο αναπληρωτής του του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών που ανακοινώθηκε, καθώς στη Συγγρού κάνουν λόγο για φιάσκο, ενώ συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος αφήνουν σαφή υπονοούμενα για μία απόλυτα διαβλητή διαδικασία. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν πως ουσιαστικά δεν έγιναν ποτέ εκλογές και πως κάποιοι θέλησαν να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα και να ελέγξουν καταστάσεις.

Ειναι χαρακτηριστικό πως μέλη της ΟΝΝΕΔ επεσήμαναν πως «η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες» και μάλιστα έχουν σπεύσει να ζητήσουν από την ηγεσία του κόμματος να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μάλιστα, μιλώντας στο CNN, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΟΝΝΕΔ να μην εκπροσωπηθεί με συνέδρους στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που ξεκινά την Παρασκευή στην Αθήνα επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και πως δεν θα ανεχθεί παρόμοια φαινόμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ