ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μελέτη Τσιόδρα, ακρίβεια, δημοκρατία το τρίπτυχο της ομιλίας Τσίπρα στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Μελέτη Τσιόδρα, ακρίβεια, δημοκρατία το τρίπτυχο της ομιλίας Τσίπρα στη Βουλή
Η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα θα αποτελέσει την κορωνίδα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πάρει το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η οποία θα λάβει χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης για όλα τα ακανθώδη ζητήματα της επικαιρότητας, κυρίως βεβαίως για την πανδημία και την ακρίβεια, αλλά και για ζητήματα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί πως η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα, η οποία θα αποτελέσει και την κορωνίδα της ομιλίας του, ήταν σαφής κι αποκάλυψε ότι το θράσος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει κανένα όριο.

«Έχει γίνει πλέον κατανοητό σε όλους ότι η κυβέρνηση δεν ενημερώνεται από τους επιστήμονες, αλλά αντιθέτως τους χρησιμοποιεί ως βιτρίνα μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις ιδεοληψίες της. “Σε όλους όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο”, ήταν η απάντηση Λύτρα σε ποιον έχει δοθεί η έκθεση. Το ανώτατο επίπεδο δεν μπορεί παρά να εννοεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Ή, για να το πούμε αλλιώς, εννοεί κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου», παρατηρούν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής σε μια χρονική περίοδο που το ένα μακάβριο ρεκόρ σπάει το άλλο και που οι αντιεμβολιαστές αποτελούν ένα βασικό πρόβλημα στη διαχείριση της πανδημίας.

«Σε μια τέτοια περίοδο δεν επιτρέπονται θολοί κι ασαφείς χειρισμοί», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, που προσθέτουν με νόημα πως η σχέση Μητσοτάκη– Τσιόδρα έχει διαφημιστεί σε υπερβολικό βαθμό το προηγούμενο χρονικό διάστημα από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ώστε τώρα να παριστάνουν, τρόπον τινά, πως δεν ξέρει ο ένας τον άλλο.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας έχουν πει πως συζητάνε για την πανδημία καθημερινώς. Είναι ξεκάθαρο ότι η απευθείας επικοινωνία τους υπερβαίνει το ποιος είναι υπουργός Υγείας. Θέλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας πείσει πως επί σχεδόν ένα χρόνο που διεξήγαγε την έρευνα και την συνέτασσε, ο κ. Τσιόδρας δεν είχε πει κουβέντα σχετικά με τη μελέτη; Κάποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, βρίσκεται σε πανικό και λέει μακάβρια ψέματα», συμπληρώνουν στην Κουμουνδούρου.

Ως προς την κοινή παρουσία Τσίπρα-Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, στο πλαίσιο της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποβαθμίζουν το γεγονός ότι δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη επικοινωνία, όπως έγραψε και χθες το CNN Greece, αναφέροντας πως ήταν διαφορετικά τα προγράμματά τους και δεν βρέθηκαν μαζί σε κάποια κοινή σύσκεψη ή συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ