ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Με σύνεση στην ενίσχυση ευάλωτων στο μέτρο του εφικτού

Σκυλακάκης: Με σύνεση στην ενίσχυση ευάλωτων στο μέτρο του εφικτού
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητούσε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ξοδέψει πολύ περισσότερα, γεγονός που θα είχε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα μεσούσης της συγκυρίας του πολέμου INTIME

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σύνεση στην ενίσχυση ευάλωτων ομάδων στο μέτρο του εφικτού, παρείχε στη Βουλή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις αυξήσεις και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε δύσκολη την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως μπαίνουμε στη θύελλα με ταμειακά διαθέσιμα.

«Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα ο πόλεμος έχει φέρει θύελλα ανατιμήσεων, μπαίνουμε στη νέα θύελλα με ταμειακά διαθέσιμα», είπε για να συμπληρώσει πως λόγω της αβεβαιότητας δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός.

«Πριν τον πόλεμο η οικονομία είχε μια καλή πορεία, αποτέλεσμα αυτής ήταν τα 600 εκατ. περισσότερα φορολογικά έσοδα στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, είχαμε υπεραπόδωση φορολογικών εσόδων, θα προχωρήσουμε με σύνεση στην ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης στο βαθμό που είναι εφικτό», ανέφερε.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητούσε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ξοδέψει πολύ περισσότερα, γεγονός που θα είχε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα μεσούσης της συγκυρίας του πολέμου.

Ανέφερε ακόμη, πως οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν τη χώρα φτωχότερη, γιατί όταν εισάγεις έναν ακριβότερο προϊόν που είναι αναγκαστική η εισαγωγή του τότε μειώνεται το ΑΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ