ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε προ των πυλών, τρέμει το καθεστώς Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε προ των πυλών, τρέμει το καθεστώς Μητσοτάκη
Ο γραμματέας του κόμματος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμα χάσμα μεταξύ της πολιτικής επιρροής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των οργανωμένων δυνάμεων INTIME

«Προτιμώ χίλιες φορές 100 λανθασμένες αποφάσεις των ενεργών μελών σε σχέση μια μια σωστή της Κεντρικής Επιτροπής», τόνισε με νόημα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, παραφράζοντας την Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Ο γραμματέας του κόμματος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμα χάσμα μεταξύ της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και των οργανωμένων δυνάμεων.

Τις προσδιόρισε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα κινήματα, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στους επιστημονικούς συλλόγους, ώστε από ένα κόμμα στελεχών να μετασχηματιστεί σε δημοκρατικό κόμμα μελών.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μάλιστα, επισήμανε πως στην κοινωνία την πρωτοπορία από το φοιτητικό κίνημα αναλαμβάνουν τα φεμινιστικά κινήματα και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που ζήτησε να αγκαλιαστούν ιδίως από τη Νεολαία του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημείωσε πως οι Οργανώσεις Μελών πρέπει να γίνουν παραγωγοί πολιτικών γεγονότων από λέσχες συζήτησης που είναι σήμερα: «Όχι σε παγιωμένες ταυτότητες που βαυκαλίζονται τις ριζοσπαστικές».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως το συνέδριο στέλνει μήνυμα πολιτικής αλλαγής κι έχει προκαλέσει πανικό στα επιτελεία των πολιτικών αντιπάλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είμαστε προ των πυλών. Βλέπουν έναν αποφασιστικό κι έτοιμο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, ο γραμματέας μίλησε για την πυρηνική απειλή που μετασχηματίζει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης, αποκαλώντας τραγικό, επικίνδυνο και σκληρό το πολιτικό καθεστώς Μητσοτάκη.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης από την κάκιστη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή. Ξέρουμε ότι θα αναλάβουμε στα δύσκολα. Γι’ αυτό πρέπει να οργανώσουμε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ