ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: O κ. Τσίπρας και η θεωρία της ψόφιας κατσίκας

Στ. Θεοδωράκης: O κ. Τσίπρας και η θεωρία της ψόφιας κατσίκας
EUROKINISSI

Ευθεία επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία των Ελλήνων πολιτών» και «συμφωνία στα νούμερα με τους δανειστές».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «ο λαός είναι εξαγριωμένος μαζί σας όχι μόνο επειδή είπατε ψέματα προεκλογικά, αλλά επειδή συνεχίζετε να λέτε ψέματα. Είναι εξαγρωμένος με αυτά πο φέρνετε στη Βουλή για να ψηφίσετε. Εσείς που κάποτε μιλούσατε για αστυνομικό κράτος, τώρα κλείνετε τον Εθνικό Κήπο. Σε λίγο θα κλείσετε και τις παιδικές χαρές».

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι «ο σημερινός εργαζόμενος πληρώνει χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα πάρει και αν θα πάρει μετά από 35 χρόνια. Δεν ξέρω ποιον κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας. Τους Έλληνες ή τους δανειστές; Μάλλον τους Έλληνες γιατί με τους δανειστές φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία στα νούμερα.

Κύριε Τσίπρα, εφαρμόζετε για το λαό τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Από τη στιγμή που δεν μπορείτε να προσφέρετε την κατσίκα που υποσχεθήκατε προεκλογικά, τώρα υπόσχεστε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα. Μιλάμε για ένα ναυάγιο ιδεών. Όλα πηγαίνουν προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο Μαδούρο, πρότυπο των μισών υπουργών σας...».

"Η πρώτη φορά Αριστερά ούτε ριζοσπαστική, ούτε μεταρρυθμιστική είναι", ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για έναν ασπόνδυλο συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού
–κομματοκρατίας- κρατισμού και εθνικισμού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγκάλιασε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα και για αυτό χρεοκοπεί και η ίδια τόσο γρήγορα και πρόσθεσε ότι οι λέξεις ανάπτυξη, παραγωγή και σχέδιο της είναι άγνωστες. "Ποιον κοροϊδεύετε; Τους Έλληνες ή τους δανειστές; Μάλλον τους Έλληνες, γιατί με τους δανειστές τα έχετε βρει στα νούμερα! Εκμαυλίζετε την κοινωνία με τη θεωρία της ψόφιας κατσίκας, αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όσους την υποσχεθήκατε, τώρα τους λέτεοτι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα", είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι την ενδιαφέρουν μόνον τα κενά συνθήματα, "η τροφή του λαϊκισμού".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για τρεις συντάξεις: μια κύρια, όπως είπε, που καταβάλλεται από το κράτος, μια επαγγελματική, αντί επικουρικής, που χορηγείται από τα Ταμεία που ιδρύει κάθε επαγγελματικός κλάδος και μια προαιρετική συμπληρωματική από τις ασφαλιστικές εταιρίες με δυνατότητα συνεργασίας με επαγγελματικά ταμεία.

"Δεν είναι μόνον τα νούμερα που δεν βγαίνουν, είναι κυρίως ότι η οικονομία δεν βγαίνει", λέγοντας ότι η κυβέρνηση στέλνει το λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα, ενώ γνωρίζει ότι δεν αντέχει να πληρώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ