ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης εξαπολύει η ΝΔ, η οποία με ερώτηση που υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα αναφέρει ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επέδειξε αδιαφορία για αυτό το μείζον ζήτημα με συνέπεια η σιδηροδρομική γραμμή να παραμένει κλειστή για περισσότερες από 50 ημέρες.

«Πόσο ακόμα, όμως, μπορεί να αντέξει ο τόπος να πληρώνει τις αυταπάτες τους; Πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, ιδίως της Β. Ελλάδος;», διερωτώνται.

«Γνωρίζουν οι αυταπατώμενοι αρμόδιοι υπουργοί ότι κάθε δρομολόγιο που αναγκαστικά εκτελείται μέσω Βουλγαρίας, κοστίζει 5-10.000 ευρώ παραπάνω και διαρκεί έως και δύο ημέρες περισσότερο; Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει την απαξίωση το δίκτυο μεταφορών της χώρας και ιδίως η υπό ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Γνωρίζουν οι αυταπατώμενοι αρμόδιοι Υπουργοί ότι η ζημιά της εταιρείας εκτιμάται ήδη στα 5 εκ. ευρώ; Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει ολόκληρη η ελληνική οικονομία, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, σε όλα τα δεινά που έχει να αντιμετωπίσει να προστίθενται και τα κάθε μέρα και πιο καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της κατάληψης;», είναι μερικά από τα ερωτήματα των γαλάζιων βουλευτών.

Χαρακτηρίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρωτοφανή, που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο σε άλλη προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα και ζητούν απαντήσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό.

Την ερώτηση υπογράφουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Πρώτος υπογράφοντας είναι ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ