ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση Βερναρδάκη: «Τσίπα δεν έχετε;»

Βουλή - Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση Βερναρδάκη: «Τσίπα δεν έχετε;»
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οργισμένη ήταν η απάντηση της Νίκης Κεραμέως στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση Βερναρδάκη. Η υπουργός Παιδείας που προκλήθηκε από τον Πάνο Σκουρλέτη να πάρει θέση για τις αναφορές του πρωθυπουργού, σχολίασε πως πιο κάτω δεν έχει.

«Δεν έχετε τσίπα;», διερωτήθηκε την Τετάρτη η κα Κεραμέως απευθυνόμενη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει πως η αναφορά Βερναρδάκη είναι μηνύσιμη, καθώς την παρομοίασε με μια κατηγορούμενη μητροκτόνο.

Στις συνεχείς διακοπές του Πάνου Σκουρλέτη πως πρέπει να ακουστεί μια συγνώμη για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού η υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε εάν είναι εκείνη που πρέπει να ζητήσει συγνώμη.

«Εγώ να ζητήσω συγνώμη; Τα έχουμε ακούσει όλα, στέλεχος σας έκανε μια μηνύσιμη αναφορά, παρομοιάζοντας με με κατηγορούμενη μητροκτόνο και έχετε το θράσος να μου λέτε να ζητήσω εγώ συγνώμη;», είπε σε έντονο ύφος και κατέληξε λέγοντας πως πιο κάτω δεν έχει.

Νωρίτερα, στην ομιλία της επί του νομοσχεδίου η υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου, επιμένοντας ότι οι περισσότερες ενστάσεις αφορούν κυρίως τα άρθρα που αφορούν στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων. Η κ. Κεραμέως σημείωσε δε, πως η συντριπτική πλειονότητα των εμπλεκόμενων φορέων έχει δώσει θετική κριτική στο νομοσχέδιο.

Αναφερόμενη στους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, είπε πως αφενός αναβαθμίζεται η ποιότητα των ΑΕΙ με εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών, ενώ έδωσε έμφαση στο εσωτερικό Erasmus, την ενίσχυση της πρακτικής άσκησης, τα κοινά και διπλά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα προγράμματα σπουδών δευτερεύουσας κατεύθυνσης.

Παράλληλα, ενισχύεται η λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των ΑΕΙ, με νέο μοντέλο διοίκησης, ενώ προωθείται η σύνδεση τους με την κοινωνία. Επίσης, εκσυγχρονίζεται ο ΔΟΑΤΑΠ, με ένα νέο πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του, που στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών από Ιδρύματα του εξωτερικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ