ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσιάρα- Ραγκούση για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου

Κόντρα Τσιάρα- Ραγκούση για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας INTIME

Απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι δικαστικές πηγές έδωσαν εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που αφορά στην παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη και επεσήμανε ότι ως εκ τούτου δεν θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Τσιάρας απέρριψε το ενδεχόμενο πειθαρχικού ελέγχου και απέδωσε τις αναληθείς πληροφορίες που μεταδόθηκαν σε κεκτημένη ταχύτητα και ελλιπή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης το βούλευμα εξεδόθη στις 22.15 και ήταν στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων.

«Την πρώτη είδηση την δημοσιοποίησε στις 10.28 η ιστοσελίδα ΣΚΑΙ και είμαι πεπεισμένος πως δεδομένου του προχωρημένου της ώρας υπήρξε ελλιπής ενημέρωση των δημοσιογράφων και δεν διευκρινίστηκε για ποια αδικήματα παραπέμπονται και για ποια απαλλάσσονται Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη», είπε ο κ. Τσιάρας και διερωτήθηκε ποιο είναι το πειθαρχικό παράπτωμα, για να ασκήσει δίωξη. «Η ΝΔ κυβέρνησε τον τόπο μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη μεταπολίτευση και έχτισε τη δημοκρατία μετά τη μεταπολίτευση, εγώ ως υπουργός Δικαιοσύνης φέρω θέση, που οφείλω να τιμήσω την πολιτική παρακαταθήκη με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, αποφεύγοντας ενέργειες που θα υπέκρυπταν προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», είπε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του έκανε λόγο για πολιτειακά σκάνδαλο που σχεδίασε και οργάνωσε η ΝΔ ενεργοποιώντας επίορκους αρμούς εξουσίας για να συγκαλύψει το οικονομικό σκάνδαλο Novartis. «Μία ακόμη έκφανση αυτού του σκανδάλου είναι η προσπάθεια παραπληροφόρησης που καταγγέλθηκε από Μάνδρου-Τέλλογλου, ότι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί διέσπειραν ψευδέστατες πληροφορίες για το αμετάκλητο βούλευμα του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου», είπε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι πρόσθεσε μία ακόμη μαύρη σελίδα στο πολιτειακό σκάνδαλο Novartis.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ