ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 23 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Στις 23 Ιουνίου τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θα έχουν το χαρακτήρα πολιτικής εκδήλωσης τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής, διευκρίνισε ο Νίκος Βούτσης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα πως πρόκειται να υπάρξει ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως κάτι τέτοιο άλλωστε δεν ήταν ούτε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά με την έκθεση αυτή και πως παραμένει σε εκκρεμότητα απάντηση προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για μια ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια αφιερωμένη πολιτικό Ανδρέα Παπανδρέου. Τη σχετική απόφαση για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά θα την λάβει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 23 Ιουνίου. Για την προετοιμασία της εργάζεται ειδική επιστημονική επιτροπή σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι πλήρης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την εκδήλωση, άφησε υπονοούμενα για εκμετάλλευση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν θέλετε να κάνετε μια εκδήλωση για να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μας, κάντε και μια για τον Μαμανέα (σ.σ. η μαρτυρία του οδήγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ