ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Παναγιωτόπουλος για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Θα συναντηθεί με τον Στόλτενμπεργκ

Στις Βρυξέλλες ο Παναγιωτόπουλος για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Θα συναντηθεί με τον Στόλτενμπεργκ
Φωτογραφία από προηγούμενη συνάντηση του κ. Παναγιωτόπουλο με τον γγ του ΝΑΤΟ ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με πληροφορίες να αναφέρουν πως θα συναντηθεί με τον γγ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μια περίοδο που είναι τεταμένο το κλίμα με την Τουρκία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως εξετάζεται επαφή του κ. Παναγιωτόπουλο με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα ενδεχόμενη συνάντησή τους.

Παναγιωτόπουλος και Ακάρ είχαν συνομιλήσει και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, όπου είχε συζητηθεί η προοπτική μείωσης της έντασης.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά και στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, αναφορικά με τις επαφές του την Κυριακή στην Αίγυπτο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση ενώ με τη σειρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα παρουσιάσει την κατάσταση στο μεταναστευτικό στα νησιά και τον Έβρο.

Μιλώντας από την Έδεσσα χθες, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα:

«Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδος στην περιοχή και την Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν. Διότι ενισχύσαμε την άμυνα μας και θωρακίσαμε τις συμμαχίες μας και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο πορευόμαστε στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ