ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλακτικές καταθέσεις δυο εισαγγελέων για Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλακτικές καταθέσεις δυο εισαγγελέων για Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη
Διαβεβαιώσαν πως καμία παρέμβαση δεν δέχθηκαν από τους δύο κατηγορουμένους ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Απαλλακτικοί για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη υπήρξαν στις καταθέσεις στο Ειδικό Δικαστήριο δυο ανώτατοι εισαγγελείς.

Τόσο ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου όσο και ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος, διαβεβαιώσαν πως καμία παρέμβαση δεν δέχθηκαν από τους δύο κατηγορουμένους.

Ο κ. Παπαγεωργίου, που επόπτευε τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, μεταξύ των οποίων και τον πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, αλλά και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, ήταν κατηγορηματικός:

«Mπορώ να απαντήσω ότι, δεν είχα αντιληφθεί, ούτε μου είχε αναφερθεί εξωθεσμική παρέμβαση από οποιονδήποτε δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην κατάθεση του και ο πρώην Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, ξεκαθαρίζοντας πως, ουδέποτε δέχθηκε παρεμβάσεις από τον πρώην υπουργό, ούτε και κανένας άλλος εισαγγελέας.

Το ίδιο απαλλακτικός ήταν ο κ. Ζαγοραίος, και για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τονίζοντας ότι, στη θέση της, όπως άλλωστε έκανε και η κ. Ράικου, ούτε και ο ίδιος θα έστελνε τότε τη δικογραφία Κουρουμπλή στη Βουλή.

Πρώτος κατέθεσε ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Δεν είχα δεχτεί εξωθεσμικές παρεμβάσεις από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο. Δεν γνωριζόμασταν με τον κ. Παπαγγελόπουλο, δεν έχουμε συνυπάρξει, αλλά είχαμε μόνον ένα χαιρετισμό σε κάποιο αγιασμό ή βασιλόπιτα... Δεν είχα αντιληφθεί, ούτε μου είχε αναφερθεί εξωθεσμική παρέμβαση από οποιονδήποτε δικαστικό ή εισαγγελικό λειτουργό».

Και συνέχισε ο κ. Παπαγεωργίου:

"Η κ. Ράικου ποτέ δεν μου ανέφερε κάτι, που να έχει σχέση με παρέμβαση Παπαγγελόπουλου. Το αίτημα της να φύγει από την Εισαγγελία Διαφθοράς αιφνιδίασε και μένα, όπως αιφνιδίασε και πολλούς άλλους. Η αιτία ή η αφορμή, για την οποία υπέβαλλε αίτηση για να φύγει, δεν φαινόταν να έχει σχέση με παρεμβάσεις...".

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος, πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

" Καμία παρέμβαση δεν δέχτηκα από τον τότε υπουργό".

Πρόεδρος: Σας ενόχλησε ποτέ για κάποια υπόθεση ο κ. Παπαγγελόπουλος;

Ζαγοραίος: Ποτέ. Για καμία, ούτε για υποθέσεις με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, ούτε και για προσωπικές του υποθέσεις.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ