ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κεραμέως - Σκουρλέτη για το επίδομα των 600 ευρώ

Κόντρα Κεραμέως - Σκουρλέτη για το επίδομα των 600 ευρώ
Σφοδρή αντιπαράθεση για ζητήματα Παιδείας αλλά και το επίδομα 600 ευρώ προς τους ένστολους είχαν στη Βουλή Νίκη Κεραμέως και Πάνος Σκουρλέτης ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση για ζητήματα Παιδείας αλλά και το επίδομα 600 ευρώ προς τους ένστολους είχαν στη Βουλή Νίκη Κεραμέως και Πάνος Σκουρλέτης.

Η Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της επί του προϋπολογισμού του 2023 αφού ανέφερε πως η στόχευση του υπουργείου Παιδείας είναι διπλή για το νέο έτος, περισσότερα χρήματα με περισσότερη απορρόφηση και ποιοτικότερη κατανομή με πολλαπλασιαστικά οφέλη, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφισε τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, τους πρώτους -όπως είπε- που έγιναν εδώ και χρόνια. «Για το 2023 έχουμε αύξηση στα κονδύλια του υπουργείου κατά 239 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας το ποσό των 6 δισ. ευρώ», είπε πυροδοτώντας την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη.

"Ποιοι σήκωσαν το βάρος της πανδημίας; οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη στα σχολεία και δεν τους δίνετε ούτε στεγαστικό επίδομα. Ανακοινώσατε μονομερώς επίδομα στην ΕΛΑΣ, κινείστε με το δόγμα το κράτος είστε εσείς", είπε με την υπουργό Παιδείας να απαντά σε έντονο ύφος. «Κάτι είπατε για ένα επίδομα. Αυτό που καταψήφισατε κατά λάθος; Αυτο που δεν ξέρετε αν το ψηφίσατε τελικά ή όχι; Η πραγματικότητα είναι το διάγραμμα που κατεθεσα. Επί ΝΔ ο προϋπολογισμός για την Παιδεία έχει ξεπεράσει τα 6 δισ. Οι πολίτες κρίνουν», σχολίασε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη, ότι επί κυβέρνησης ΝΔ έχουν γίνει 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, νηπιαγωγείο από τα 4, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, αξιολόγηση μετά από δεκαετίες, ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς και νέα βιβλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ