ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» για Χαιρετάκη και Πολάκη - Το παρασκήνιο της κόντρας

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» για Χαιρετάκη και Πολάκη - Το παρασκήνιο της κόντρας
«Δεν αλλάζει κάτι με τη δεύτερη ανάρτηση Πολάκη», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η πενταμελής επιτροπή υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί, όπως πληροφορείται το CNN Greece, να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χαιρετάκη και, συνεπαγωγικά, του Παύλου Πολάκη στα Χανιά.

Στην επιτροπή υποψηφιοτήτων, συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Μιχάλης Καλογήρου, Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Φίλης.

Προς το τέλος της χθεσινής (Σάββατο) συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εκφράστηκαν ενστάσεις για την υποψηφιότητα του κ. Χαιρετάκη με το επιχείρημα πως θα μπορούσε να βρεθεί μια καλύτερη υποψηφιότητα και με μεγαλύτερη απήχηση για να κλείσει η έκτη θέση του ψηφοδελτίου στο νομό Χανίων.

Γι’ αυτό κι έμεινε ένα κενό για τα Χανιά στη σημερινή επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων εν αναμονή της απόφασης της πενταμελούς επιτροπής.

Από την Κουμουνδούρου εμμένουν στην αρχική τους διαρροή- «δεν αλλάζει κάτι με τη δεύτερη ανάρτηση Πολάκη»- πως η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις κι όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων έχει κάθε δικαίωμα να μην συμμετάσχει σε αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως μαθαίνουμε και προς απάντηση στο αίτημα Πολάκη, δεν προβλέπεται νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας επί του θέματος, ενώ η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει πιθανότατα αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών προκειμένου να δοθεί κι ένας πανηγυρικός τόνος στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης φέρεται να «ενοχοποιεί» τον συνυποψήφιό του στα Χανιά και πρώην υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, για τον αποκλεισμό Χαιρετάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ