ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βιασύνη Μητσοτάκη να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών

ΣΥΡΙΖΑ: Βιασύνη Μητσοτάκη να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών
Στην αξιωματική αντιπολίτευση καλούν τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για βιασύνη να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και τον καλεί να αποσύρει άμεσα η κυβέρνηση σχετική νομοθετική διάταξη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον πρωθυπουργό πως την ώρα που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα «επαίσχυντο» νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.

«Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως πάτσηδες ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι κι ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει;», αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του.

«Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς», συμπληρώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ