ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Νίκο Βούτση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Νίκο Βούτση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φαινόμενα παραγκωνισμού της Βουλής και ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καταγγέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή τεσσάρων σελίδων που έστειλε πριν από λίγο στον Νίκο Βούτση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζητά την τήρηση του κανονισμού της Βουλής, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για την κατάσταση που επικρατεί.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων - λίγο πριν την ψήφισή τους - με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Τσιάρας και ο Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές πρακτικές και για προσπάθεια χειραγώγησης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα γεγονότα τα οποία και διαμορφώμουν ένα νοσηρό κλίμα. «Συνιστούν κραυγαλέα προσβολή του συντάγματος. Ζουμε μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας» τόνισε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνοντας πως τα κόμματα που κυβερνούν καταρρέουν.

«Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, έντρομη απέναντι στη συρρίκνωση της στην κοινωνία προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του κοινοβουλίου και στη συνταγματική τάξη» είπε ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Βούτση.

Στη συνέντευξη Τύπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια κάνοντας λόγο για «χιλιάδες σελίδες και ρυθμίσεις που αργότερα αλλαζαν νόμους που είχαν ψηφιστεί» αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τί έγινε στην οικονομία το 2015 και οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο.

Παράλληλα ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι οι υπουργοί αρνούνται να ανταποκριθούν στο κοινοβουλευτικό τους έργο.

Τα στελέχη της ΝΔ εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση και για πρακτικές στελεχών που οδηγούν στην πόλωση και τον διχασμό.

«Οχι μόνο αδιαφορούν αλλά διατυμπανίζουν την αντισυνταγματικότητα που οι ίδιοι προωθούν. Δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος υπενθυμίζοντας δηλώσεις των κ.κ. Καμμένου, Φίλη, Κυρίτση αλλά και της κας Γεροβασίλη.

«Μπροστά σε αυτές τις πρακτικές η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να κρούσει έγκαιρα κώδωνα κινδύνου και εγρήγορσης απέναντι στην αυθαιρεσία . Οι πρακτικές αυτές δεν είναι αποδεκτές» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος. Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας παρουσίασε στοιχεία που σύμφωνα με τη ΝΔ υπάρχει υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα η κυβέρνηση έχει καταθέσει συνολικά 230 τροπολογίες και 14 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενώ όπως είπε έχει καταργηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ