ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη είχε απορριφθεί το 2020 χάρη σε νόμο ΣΥΡΙΖΑ

Σπίρτζης: Η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη είχε απορριφθεί το 2020 χάρη σε νόμο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην αποκάλυψη ότι η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών είχε απορριφθεί το 2020 από τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών με βάση νόμο και Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετατάχθηκε κατά παράβασή τους χάρη σε Υπουργική Απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την ασφάλεια των υποδομών και των μεταφορών στον «Ελληνικό Κόσμο», ο πρώην υπουργός Μεταφορών Υποδομών υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει νόμο και είχε εκδώσει ΚΥΑ με βάση την οποία προχώρησε σε μετατάξεις εργαζομένων στον ΟΣΕ διαφόρων ειδικοτήτων που είχαν φύγει το 2011.

Με βάση αυτό το νόμο και ΚΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε απορριφθεί ο προφυλακισμένος σήμερα Βασίλης Σαμαράς το καλοκαίρι του 2020.

«Το ανθρώπινο ρουσφετολογικό κράτος τον τοποθέτησε σταθμάρχη δύο με τρία χρόνια πριν βγει στη σύνταξη κατά παράβαση του νόμου και της ΚΥΑ ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολλά ρίσκα στις μεταφορές και στις υποδομές. Αυτό συνέβη και σε άλλους κλάδους, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην θεωρηθεί πως κινδυνολογώ», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ