ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η κόντρα του Γεωργιάδη με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς

Μαίνεται η κόντρα του Γεωργιάδη με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς
O Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή INTIME

Μαίνεται η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς με τον υπουργό Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής να κάνει λόγο για «αδυναμία της αγοράς να σκεφτεί ότι υπάρχουν και φτωχοί σ´αυτό τον τόπο».

Η απόφαση να ενταχθεί, ενόψει των εορτών, το αρνί που πωλείται στα σούπερ μάρκετ στο καλάθι του Πάσχα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις με τον κ. Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής να επισημαίνει ότι εκ μέρους της Βαρβακείου δεν υπήρξε διάθεση για συγκράτηση των τιμών. «Και τα πέντε ευρώ πονάνε αυτόν που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα», επεσήμανε, απορρίπτοντας την κριτική περί κωλοτούμπας. Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση και ο ίδιος είναι εδώ για να τον βοηθήσουν να βγάλει το Πάσχα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη συνάντηση του με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς σημείωσε ότι μετά τη «διαφωνία» τους, του ζητήθηκε τα σούπερ μάρκετ να αναγράφουν την προέλευση των αμνοεριφίων που εντάσσονται στο «καλάθι του Πάσχα».

«Ντροπή να λέγεται από τον κ. Γεωργιάδη, ότι οι κρεοπώλες ήθελαν αισχροκερδήσουν εις βάρος των πολιτών», ανέφερε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η Σουλτάνα Ελευθεριάδου με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά σε υψηλούς τόνους: «Ποτέ δεν είπα να αισχροκερδήσει, αλλά ότι τελικά ο καταναλωτής το αγοράζει 9,90 κι όχι 14 ευρώ... Απαντήστε, χαίρεστε ή στεναχωριέστε με το 9,90;", ήταν το ερώτημα του Άδωνι Γεωργιάδη προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ