ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Νέα Σμύρνη: «Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη»

Τσίπρας από Νέα Σμύρνη: «Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Νέα Σμύρνη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Στα τρολ της ΝΔ, τα οποία σχολίασαν το καφέ «Παραμύθι» στο οποίο θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι του Σαββάτου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από την κεντρική πλατεία της πόλης, αντιστρέφοντας τη ρητορική μιλώντας σε πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, κατηγορώντας τον πως θέλει να μιλά για βίλες των πολιτικών του αντιπάλων όταν ο ίδιος δεν ξέρει πόσες έχει.

«Θέλει να πάμε στον φίλο του τον Γιώργο Αφτιά; Να πάμε εκεί», επισήμανε με νόημα, προσθέτοντας πως στις 21 Μαΐου ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία και οι ευθύνες που θα βαρύνουν και τον ίδιο θα είναι πολύ μεγάλες.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, μίλησε ξανά για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την κάλπη της απλής αναλογικής, χαρακτηρίζοντας προαπαιτούμενο για τη συμφωνία την αποδοχή του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους: «Υπάρχει μία προϋπόθεση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη αν δεν ηττηθεί η ΝΔ. Και δεν υπάρχει τρόπος να ηττηθεί η ΝΔ αν δεν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή χώρα που την έλεγαν Ελλάδα, που δεν είχε ξεμπερδέψει με τις συνήθειες της βασιλείας. Δύο με τρεις οικογένειες κυβερνούσαν για πολά χρόνια. Εδώ και τέσσερα χρόνια κυβερνά ένας πρίγκιπας, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός νόμισε πως έγινε βασιλιάς. Κι όλα έχουν γίνει τέλεια: ο κόσμος είναι ευτυχισμένος, υπάρχει ευημερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη. Οι μισθωτοί δεν ξέρουν τι να κάνουν το μισθό, οι συνταξιούχοι αποταμιεύουν. Στο σούπερ μάρκετ βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα, στο βενζινάδικο χύνουν τη βενζίνη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια, οι νέες και οι νέοι κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, ζουν στο δικό τους σπίτι και δεν φεύγουν στο εξωτερικό. Οι εργαζόμενοι έχουν καλούς μισθούς και συνθήκες εργασίας. Είμαστε, επίσης, πρώτοι στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη κι όταν πηγαίνει στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρωθυπουργός τον ρωτάνε δύσκολα, όπως αν του αρέσουν τα ντολμαδάκια. Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν πάντα μέσα, ενω κανένας δεν διανοείται να κανει παρακολουθήσεις. Πάνω από όλα υπάρχει ασφάλεια, όπως αν πάρεις το τρένο».

«Αυτό το παραμύθι τελειώνει στις 21 Μαΐου. Ένα “ως εδώ” ξεπηδά από την ψυχή κάθε πολίτη, Αριστερού, Δεξιού, Κεντρώου», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να συζητά για τα ζητήματα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της εργασίας, της ασφάλειας ή και του νερού, που «καίνε» τους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση, η οποία, κατά τον ίδιο, προωθεί τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και περιουσίας από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά μέσω της αισχροκέρδειας όπου είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη και με τους χαμηλότερους μισθούς την ίδια στιγμή που αυξήθηκε κατά 40 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος, με 700.000 ακίνητα υπό πλειστηριασμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρότασή του κόμματός του για δίκαιη ρύθμιση των χρεών, με μεγάλο «κούρεμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως τα εισοδήματα των πολιτών τελειώνουν την τρίτη εβδομάδα του μήνα, την ώρα που οι ανισότητες αυξάνονται. Η μεσαία τάξη βρίσκεται στη χειρότερη θέση από ποτέ, την ίδια ώρα που η Ελληνική Αστυνομία δεν καταπολεμά το έγκλημα, αλλά συνεργάζεται με αυτό.

«Εμείς είχαμε βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί τη Greek Mafia. Αυτοί έχουν βάλει τη Greek Mafia να διοικεί την ΕΥΠ. Την ίδια ώρα έκαναν το επιτελικό κράτος λάφυρο, ενώ προχώρησαν στο μεγάλο κόλπο με τις απευθείας αναθέσεις δέκα δισ. ευρώ και τους κλειστούς διαγωνισμούς», σημείωσε.

Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας είπε πως αν το κόμμα του δεν είχε κάνει το πατριωτικό του καθήκον στα βόρεια σύνορά μας θα είχαμε μια νέα Λιβύη όπου η Τουρκία θα αλώνιζε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους συνταξιούχους, με την κατάργηση της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση ΝΔ και τα τεσσεράμισι δισ. ευρώ που έκοψε από τα αναδρομικά.

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας, ακόμα και του νερού.

«Χρειαζόμαστε ένα κράτος δίπλα στον πολίτη, μια δημόσια ΔΕΗ», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ