ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: H συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν θα κριθεί από τον κ. Γεωργούλη

ΣΥΡΙΖΑ: H συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν θα κριθεί από τον κ. Γεωργούλη
Ο πρώην ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Γεωργούλης ΕUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουν την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και περιμένουν την κρίση των βελγικών Αρχών.

«Η κυβερνητική μας συνεργασία δεν πρόκειται να κριθεί από τον κ. Γεωργούλη ούτε δώσαμε εμείς στη δημοσιότητα το όνομα της καταγγέλλουσας. Δεν παρακολουθούσαμε εμείς, άλλωστε, τον Νίκο Ανδρουλάκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας πως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε κανένας άλλος στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχαν επίγνωση της δικαστικής έρευνας, η οποία διεξαγόταν σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, προσθέτοντας πως επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική- κομματική διάσταση ώστε να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σε σχέση, άλλωστε, με τα όσα είπε ο Στέλιος Κούλογλου περί ενημέρωσης που είχε ζητήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον κ. Γεωργούλη πριν δύο χρόνια, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως έγινε επί τη βάσει αόριστων καταγγελιών κι ότι αν ήξερε το όνομα της καταγγέλλουσας θα είχε ρωτήσει κι εκείνη.

«Βρίσκεται πλέον εκτός της Ευρωομάδας μας για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή σε μια διαδικασία που ελπίζουμε να μην είναι χρονοβόρα», υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και επισημαίνουν πως ναι μεν υπήρχαν φήμες και είχε ερωτηθεί ο κ. Γεωργούλης από τον επικεφαλής της Ευρωομάδας, Δημήτρη Παπαδημούλη, δίνοντας αρνητική απάντηση. Ωστόσο και οι ίδιοι το πληροφορήθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του από την πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως είχε γράψει χθες Δευτέρα του Πάσχα και το CNN Greece.

«Η έρευνα διεξαγόταν μυστικά, όπως πρέπει. Εμείς αντιδράσαμε όπως έπρεπε σε αντίθεση με την κυβέρνηση σε ακόμα πιο ειδεχθείς καταγγελίες που έχουν ήδη αποδειχθεί δικαστικά. Δεν δικάζουμε εμείς την υπόθεση, αλλά οι βελγικές Aρχές σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες», υπογραμμίζουν.

Τονίζουν, μάλιστα, πως εν αντιθέσει με τη ΝΔ η θέση τους είναι ξεκάθαρη: «Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση».

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI) αναμένεται να καταλήξει στην εισήγησή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εντός των προσεχών δύο με τριών εβδομάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ