ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσλειτουργίες και γκρίνια στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσλειτουργίες και γκρίνια στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο ευχάριστη δεν είναι η ατμόσφαιρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη αναδεικνύει και τις δυσλειτουργίες που έχουν παρατηρηθεί από το 2019, με αρκετούς στην Κουμουνδούρου να σχολιάζουν πως «οι επιλογές των υποψηφίων που έγιναν προ τετραετίας, θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή, ενόψει των ευρωεκλογών του 2024». 

Έτσι κι αλλιώς με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας, Δημήτρη Παπαδημούλη, να έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική δράση και τον κ. Γεωργούλη να θεωρείται «καμένο χαρτί», ήδη δύο από τους σημερινούς έξι ευρωβουλευτές του κόμματος, δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Ευρωβουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο Στέλιος Κούλογλου έχει εκνευρίσει ουκ ολίγες φορές τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, με εκτός κομματικής γραμμής παρεμβάσεις του, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εναπομείναντες τρεις ευρωβουλευτές- Έλενα Κουντουρά, Πέτρος Κόκκαλης και Κώστας Αρβανίτης- άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να είναι ξανά υποψήφιοι.

Σε σχέση με τον κ. Γεωργούλη, του θέματος είχε επιληφθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν στην Κουμουνδούρου υπήρχαν μόνο φήμες κι όχι καταγγελίες.

«Όταν οι φήμες έγιναν καταγγελία με ονοματεπώνυμο ως προς τον θύτη, θέσαμε αμέσως εκτός Ευρωομάδας τον κ. Γεωργούλη», τονίζουν οι ίδιες κομματικές πηγές.

Όσον αφορά, εξάλλου, την υπόθεση Καϊλή σημειώνουν με νόημα πως η ευρωβουλευτής δεν αποφυλακίστηκε, όπως παρουσιάζεται από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά συνεχίζεται η προφυλάκισή της στο σπίτι της με βραχιολάκι: «Το πλυντήριο που έχει στηθεί στην Ελλάδα για την κυρία Καϊλή δεν υιοθετείται στις Βρυξέλλες από κανένα πολιτικό κόμμα», προσθέτουν.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Στο μεταξύ, στο Βερολίνο θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη του Πάσχα, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σήμερα μιλά στη Δράμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα δώσει το παρών σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Η παρουσία Τσίπρα κρίθηκε απαραίτητη στη Γερμανία, χώρα όπου διαβιεί σημαντικός αριθμός Ελλήνων με δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ