ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα της ΝΔ για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Το μήνυμα της ΝΔ για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ανακοίνωση για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Στην προσωπικότητα και το έργο του αναφέρθηκαν και πολιτικά πρόσωπα του κόμματος.  

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν εθνική παρακαταθήκη. Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία θα λειτουργούν για πάντα ως η πυξίδα για την πρόοδο...».

Σε αντίστοιχο μήνυμα προχώρησε και ο Νίκος Δένδιας. «...Με τη διορατικότητά του αντελήφθη την τεράστια σημασία της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύσωης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Δήλωση για την επέτειο των 25 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή έκανε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο ίδιος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «...Τιμούμε τη μνήμη του ιδρυτή της παράταξής μας και συνεχίζουμε το έργο του για μια ισχυρή Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέρασε στην Ιστορία. Ο Εθνάρχης και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες. Με τις επιλογές του κατέστησε την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι και ισότιμο συνομιλητή του δυτικού κόσμου, ενώ με το ήθος του νοηματοδότησε την έννοια του ηγέτη που οδηγεί τη χώρα του στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Αυτό αναφέρει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, για την επέτειο 25 ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Η προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν εθνική παρακαταθήκη. Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία θα λειτουργούν για πάντα ως η πυξίδα που δείχνει στην Ελλάδα, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, τον δρόμο προς την κοινή και ατομική μας πρόοδο», προσθέτει η ΝΔ.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 25 χρόνια από τον θάνατο του, τιμά, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «25 χρόνια από τον θάνατό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος με τη διορατικότητά του αντελήφθη την τεράστια σημασία της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», αναφέρει, στην ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας.

Βαρβιτσιώτης: Συνεχίζουμε το έργο του

Σε αντίστοιχο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνει: «Πριν από 25 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέρασε στην αιωνιότητα. Ανεξίτηλο το στίγμα του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, στην εθνική συμφιλίωση και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Τιμούμε τη μνήμη του ιδρυτή της παράταξής μας και συνεχίζουμε το έργο του για μια ισχυρή Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ