ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Ειρήνη Αγαπηδάκη ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, κίνηση με σαφή συμβολισμό  ως προς τη συμμετοχή των γυναικών, για τον οποίο μιλούσαν εδώ και μέρες στελέχη του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της παρουσίασης «Ήθελα κάτι διαφορετικό. Γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους και όχι απαραιτήτως να έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα. Προτάξαμε το «είναι» παρά το «θεαθήναι».και πρόσθεσε: «Το να εκτεθεί κανείς στην πολιτική δεν είναι εύκολο. Εγώ όταν ξεκινούσα είχα ένα πλεονέκτημα, ανήκα σε μία πολιτική οικογένεια, το θέμα είναι να δώσουμε την ευκαιρία σ’ αυτούς που δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα».

«Δεν είναι ένα ψηοφοδέλτιο celebrities. Τους περισσότερους θα πρέπει να τους γκουγκλάρεται», είπε σε εμφανή διάθεση χιούμορ ο πρόεδρος της ΝΔ

H Ειρήνη Αγαπηδάκη αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος της ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου δήλωσε : «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πολιτική έχει αλλάξει και η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη. Θα δώσουμε τον αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες για σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε τη μάχη για κάθε πολίτη ώστε να μην μείνει κανένας πίσω. Σας ευχαριστώ για την τιμή».

Δεύτερος στο ψηφοδέλτιο ανακοινώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, ενώ την τρίτη καταλαμβάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην τέταρτη εκλόγιμη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Στην πέμπτη εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Σταμάτης Γ.Γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η οικονομολόγος Νεφέλη Χατζηιωαννίδου καταλαμβάνει την έκτη και τελευταία εκλόγιμη θέση της ΝΔ.

Στην έβδομη θέση η Μαρία Πολύζου, στην όγδοη θέση η Γεωργία Βαχαρίδη, στην 9η θέση ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαιωάννου. Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι παραιτείται από πρύτανης λίγο πριν λήξει η θητεία του γιατί βλέπει όπως είπε ένα ηθικό ασυμβίβαστο άσχετα αν δεν έχει νομικό κώλυμα.

Στην 10η θέση ο άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλους τους αρχηγούς της ΝΔ ο Νίκος Κορογιαννάκης.

Τις υπόλοιπες πέντε θέσεις στο ψηφοδέλτιο καταλαμβάνουν οι:

Νίκος Κορογιαννάκης

Μαρία Διοΐλη - Διαμαντοπούλου

Άννα Καστάνη

Σπύρος Καρανικόλας

Πορφυλένια Κανελλοπούλου

Αντώνης Σγαρδέλης

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ και με τους 15 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ